Woningtypes

Situatiekaart

Waar wil jij wonen?

43 woningen Wetterhiem, Middelsee

Je tijd ver vooruit

Wetterhiem

Wanneer je ’s ochtends onder de douche stapt, schijnt de zon al door het raam naar binnen en laat je badkamer in het gouden zonlicht baden. Na het ontbijt schuif je de schuifpui open en komt de buurvrouw aanwaaien. Samen drinken jullie een kop koffie in de gezamelijke binnentuin. Je geniet van het gelach van de kinderen. De kids bedenken het plan om van de lunch een gezellige picknick in de zon te maken. Dat is nog eens genieten!

Zou jij iedere dag zo relaxed willen beginnen? Maak kennis met Wetterhiem, een plek die in vele opzichten anders is dan je gewend bent. Hier woon je met je buren in een bijzonder groene omgeving. Iedere dag geniet je van de gezamenlijke binnentuin midden in jullie woonhof. Een plek waar de kinderen nog onbezorgd buiten kunnen spelen. Ouderwets? Juist niet. Wetterhiem is z’n tijd ver vooruit.

Bekijk woningaanbod

Fonkelnieuw, maar ouderwets vertrouwd

Een stadje in een stad

Op weg naar de winkel kom je de buurman tegen die de hond uitlaat. Jullie passeren elkaar op de stoep terwijl de viervoeter enthousiast aan de groene heggetjes langs de voortuinen van de singelwoningen snuffelt. Je ziet de schittering van de zon in de glaspartijen van de pleinwoningen. Even verderop loop je langs de straatjeswoning met de glanzende goudgele kajuit. En dan wordt je blik gevangen door de paviljoenwoning, uniek in zijn soort met prachtige glas-in-loodramen. Je raakt niet uitgekeken.

De naam Wetterhiem is niet voor niets gekozen. In de architectuur van de woningen wordt gerefereerd naar de Wetterstêd, de naam van de woonwijk waarin jouw nieuwe thuis staat. De overhangende kap, de mast in de gevel en het hout van de straatjeswoningen hebben te maken met het nautische karakter van het water. De architecten van DOK uit Amsterdam hebben zich daarbij laten inspireren door de Friese steden Harlingen en Workum. Elke straat krijgt een rijke variatie aan verschillende woningtypen, ieder met een eigen herkenbare signatuur. Daardoor voelt deze fonkelnieuwe woonwijk gelijk ouderwets vertrouwd.

Bekijk woningaanbod

De straat als ontmoetingsplek

Samen een nieuwe weg in slaan

Middelsee wordt meer dan een woonwijk. Het is een gedeelde leefwijk met volop groenzones en waterpartijen. Net als in de stad vind je hier alle gemakken op loopafstand. Van de kapper om de hoek tot je stamkroeg aan het water. Fietsers en wandelaars krijgen hier alle ruimte, net als watersportliefhebbers. Met een eigen haventje is Middelsee de perfecte plek om je bootje aan te leggen.

Bijzonder aan Middelsee is de nieuwe denkwijze over mobiliteit. In de wijk ontbreekt de auto in het straatbeeld. Parkeren doe je achter de woning of bij een van de mobiliteitshubs in de wijk. Zo wordt de straat weer een plek waar kinderen tikkertje doen. Waar pubers een balletje trappen. En waar buren een gezellige barbecue organiseren. Kortom: de straat en gezamenlijke binnentuin vormen dé ontmoetingsplek in de wijk.

De woningen in Wetterhiem voldoen aan de laatste BENG-eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, hebben de laatste technische installaties in huis en kennen uitsluitend raampartijen voorzien van isolatieglas. Daarnaast krijgt iedere woning in basis drie zonnepanelen. Om de woning nog beter aan te laten sluiten op jouw individuele woonwensen, kun je kiezen uit extra opties, ook op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk woningaanbod

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Makelaardij Hoekstra